Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/urbanbike.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/urbanbike.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Power of less - Den rette bog på det rette tidspunkt | My Daily Grind Skip to content →

Power of less – Den rette bog på det rette tidspunkt

For snart 1,5 år side flyttede jeg min familie og hjem fra Ry til Århus. Hver dag havde jeg flyttekasser med, når jeg kørte til arbejde fra Ry til Århus. Jeg har ikke tal på, hvor mange ture jeg kørte. Ved blot det blev til rigtig mange gange.
Under mine ture frem og tilbage, hørte jeg bogen “Power of less” (Tak til Jens Jakob Andersen for anbefalingen). Kombinationen af min situation og bogens agenda. Gjorde at bogen blev, hvad jeg vil betegne som “Den rette bog på det rette tidspunkt”. Og ændrede noget i mit mindset, som stadig hænger ved her snart 1,5 år efter.

 

Ny udsigt

 

Skær ind til benet
“Power of less” handler helt enkelt om at “skære ind til benet” og fokusere på det der giver størst værdi. Et grundtema som bogens forfatter, Leo Babauta, trækker ned over en række emner. Lige fra engagementer i fritiden eller på arbejdet over til ejendele og fysisk træning. Den sidste ting, var jeg dog så uenig med ham om, at jeg ikke kom igennem det sidste kapitel;)

Jeg har ikke tænkte mig at komme med en decideret anmeldelse af bogen. For om den er god eller dårlig kan jeg ikke tage stilling til. Den ramte mig, men det betyder ikke nødvendigvis at den er god. Du skulle bare tage at læse eller høre den selv. Og lad mig høre hvad den gør for DIG.

powerofless-cover
Hvad gjorde den så for mig?
Istedet vil jeg fortælle hvad den satte igang hos mig og hvad det har resulteret i. Jeg er på ingen måde i mål, for der er stadig masser af Power of Less – projekter på min to-do. Men der er ingen stress, jeg er nået langt, bare ved at sidde og skrive dette.

“Power of Less – projekt” lyder måske spirituelt og poweryoga agtigt. Men lad os tage det ned på jorden, for jeg fandt lige selv på ordet. For nogle af de “projekter” jeg har vinget af, vil man på almindelig dansk bare kalde sortering og oprydning.

Nogle af mine projekter har bestået af at:
 • Sortere alt tøj (også træningstøj) og smide det jeg vidste jeg ikke havde brugt inden for det sidste år til genbrug.
 • Sortere kassen med overskydende ledninger. Som vi jo alle har stående. Smed faktisk hele kassen ud.
 • Gennemgå alle ungernes legesager for ting de er blevet for store til.
 • Fjerne alt køkkenudstyr vi havde dobbelt af.
 • Sælge bøger jeg ikke får læst igen.
 • Sælge ud af gammelt sportsudstyr som surfer og golfsæt.
 • Generelt fjerne alle dubletter.

Alt dette gik nemt, da vi jo var igang med en flytning og dermed havde alt i hænderne to gange. Samtidig fik meget af det der kom med en ekstra test da det blev opmagasineret i 2 måneder, mens håndværkerne gjorde sig færdige i det nye hus. For havde vi ikke haft brug for det i de 2 måneder, så var det kraftigt i farezonen for at ryge ud eller på DBA.

Ejendelene var den nemme del. mindre nemt var det med de immaterielle ting. For her var der flere følelser og vaner i spil. Har bestod det i at:

 • Fjerne facebook app’en fra telefonen (viste sig at være det samme som et droppe det)
 • Sælge Racegear.dk.
 • Sige nej til ting jeg tidligere sagde ja til at høflighed.
 • Stort set stoppe med at se fjernsyn
Udover at sælge min webshop igennem mange år. Så var resten af tingene egentligt små ting. Men tiltag der har gjort en væsentligt forskel i min hverdag. Prøv du bare at slette din facebook app. Tro mig det gør underværker.

Kunne du tænke dig at vide mere om Leo Babauta, så kan du følge hans meget populære blog Zen Habits.

Bliver i samme omgang nød til at komme med en lille advarsel. I min begejstring over Power of less, hoppede jeg op på en anden af Leo’s bøger, Zen to Done. Som omhandler Leo’s version af David Allen’s GTD systemet, hvilket han bruger halvdelen af bogen på at forklare at det ikke er. Enten var tidspunktet forkert eller også var den bog bare den svære to’er.

Så start med Power of less – og se hvad den gør for dig.

EDIT:

Jeg har sidenhen læst to bøger som jeg i denne sammenhæng også vil anbefale.

Everything That Remains: A Memoir by The Minimalists
Hvis man ikke er så vild med selvhjælpsbøger så det her bogen du skal læse. Bogen er bygget op om en række essays der omhandler de to forfatteres erindringer. Erindring der ser tilbage på begivenheder og erkendelser der fik det til at gå minimalisme vejen. De plejer at sige “bogen handler ikke om hvordan man bliver minimalist, den handler om hvorfor”.

Simplify
Er du en del af en travl børnefamilie, så er denne bog den bedste indgang til minimalism. Den er skevet af Joshua Becker, en helt almindelig familiefar med hus, have, bil, kone og unger. Den gør for det første op med ideen om at man skal have under et bestemt antal ting. For hvilke børnefamilier kan efterleve det? Og så kommer den med nogle rigtigt gode råd til hvordan man kan omfavne minimalisme som familie. Ja, og så er den også billig og hurtigt læst. Men stadig klart at anbefale.

Published in Blogpost

One Comment

 1. Sikke et fint indlæg. Jeg har selv overvejet at læse et par af bøgerne. Jeg har haft glæde af at læse clutter free with kids af Becker, så mon ikke de andre bøger også kunne være noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *